HAVERMOUT KERSTKOEKJES

Je maakt deze chocolade koekjes van havermout en banaan met havermout, banaan, cacao, kaneel, rozijnen en geraspte kokos. Er komt dus helemaal geen extra suiker of meel aan te pas. Ben je op zoek naar een gezonde snack of verantwoord tussendoortje? Probeer dan deze chocolade koekjes, het is heel makkelijk om deze koekjes zelf te bakken en ze zijn erg lekker!

Ingrediënten: 

  • Banaan - 2
  • Havermout - 80 gram
  • Cacao - 3 theelepels
  • Kaneel - 1 theelepel
  • Rozijnen - 40 gram
  • Geraspte kokos - 1 eetlepel

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer of prak de banaan in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten er aan toe en schep door elkaar. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Schep hier steeds een lepel van de mix op en duw dit met de bolle kant van de lepel tot een ronde koek, totdat het beslag op is. Plaatst het in het midden van de oven voor 25 minuten. Laat de koeken even afkoelen op een rooster.

Wil je net als mij er een kerstig tintje aan geven? Smelt dan een paar stukjes witte chocolade, en hak wat kerstzuurstokjes fijn. Doop de koekjes als ze afgekoeld zijn in de chocolade en daarna in de kerstzuurstokjes. Extra beetje genieten! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.