GEVULD SPECULAAS

Een gezonde versie van gevulde speculaas, HOE DAN, hoor ik je denken. Het resultaat is echt top. Minder zoet dan je gewend bent van gevuld speculaas, maar heerlijk chewy en met een goede volle speculaassmaak. Ik hou ervan! 

Ingrediënten: 

Speculaas

  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 75 gram zachte dadels
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • Flinke snuf zout
  • 100 gram kokosolie
  • 60 ml amandelmelk

Vulling

  • 375 gram suikervrij amandelspijs
  • 1 losgeklopt ei (L)

Bereidingswijze: 

Week de dadels in kokend water voor ongeveer 5 minuten en giet daarna af. Smelt de kokosolie en laat een beetje afkoelen. Meng dan alle ingrediënten voor het speculaasdeeg in een kom tot een samenhangend deeg. Rol het deeg vervolgens in vershoudfolie en zet een uur - een nacht in de koelkast. Neem het amandelspijs en klop het eitje los en kneed 3/4e van het ei door de amandelspijs heen. Zet even opzij en verwarm de oven alvast voor op 175 graden. 

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee delen. Het ene deel iets groter (voor op de bodem en de randen) dan het andere. Rol er grote dunne lappen van met de deegroller en bekleed de bodem met de grootste plak. Verdeel de spijs over de bodem en plaats hier de andere lap deeg over en smeer de randjes dicht door je vingers vochtig te maken met wat water. Versier met halve amandelen. Besmeer je gezonde speculaas met het resterende ei. Zet de gevulde speculaas 35 á 40 minuten in de oven.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.