KLEFFE KRUIDCAKE

Af en toe heb je van die perioden dat je helemaal gek bent op kruidkoek. Maar diegene uit de supermarkt zijn niet zo gezond, ze zitten boordevol geraffineerde suiker. Dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en dit recept voor kruidkoek met honing en banaan bedacht. Ik heb deze keer een vrij simpele versie gemaakt, maar je kunt ook lekker variëren door rozijnen en noten door het beslag te mengen. 

Wat heb je nodig? 

  • 200 gram speltmeel
  • 200 gram havermeel
  • 325 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 fijngeprakte banaan
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels koek,- en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder

Hoe maak je de kruidcake?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de speltmeel en havermeel in een kom, en voeg hier de 2 eieren aan toe. Roer dit even door elkaar heen. Voeg de melk toe aan dit beslag zodat het wat natter wordt. Prak een banaan in een schaaltje helemaal fijn. Voeg eventueel een drupje water aan de fijngeprakte banaan toe om er een smeuige brei van te maken. Voeg de banaan toe aan je beslag. Voeg de overige ingrediënten toe aan het beslag en mix dit goed door elkaar heen totdat je een lekker luchtig beslag krijgt.

Vet een cakeblik in met een klein beetje boter, of bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in het cakeblik en schuif deze de oven in. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de cake even afkoelen en hij is klaar om van te smullen. 

Tip: Je kunt ook plakjes in de vriezer bewaren. Zo kun je de volgende dag lekker genieten van verse cake tijdens de koffie! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.