HAVERMOUT VALENTIJNSKOEKJES

Deze koekjes zijn het toppunt van perfectie! Als je van grote, dikke, zachte maar toch stevige koekjes houdt die je bij bakkerijen en speciaalzaken kunt kopen, dan zijn dit de koekjes voor jou! Leuk om je geliefde, vader/moeder, beste vriend/vriendin, of wie dan ook mee te verassen op Valentijnsdag aanstaande dinsdag. Koop bijvoorbeeld een leuk blik en doe daar de koekjes in. Zo heb je een heel leuk en origineel cadeau! 

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 koeken? 

  • 180 gram havermout
  • 135 gram bloem
  • 2 thee lepels kaneel
  • 1 thee lepel bakpoeder
  • 2 flinke eetlepels honing
  • 1 banaan
  • 1 theelepel vanille extract
  • 45 ml gesmolten kokosolie
  • reep witte chocolade
  • rode kleurstof (bij jamin te krijgen)

Hoe maak je deze Valentijn koeken?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe de bloem en havermout in een kom, en voeg hier de gesmolten kokosolie aan toe. Roer dit door elkaar heen met een spatel. Met een spatel gaat het makkelijker dan met een mixer, aangezien je straks een best wel stevig deeg krijgt. 

Prak de banaan, of pureer hem in de blender en voeg dit toe aan het beslag. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de chocolade. Hak de chocolade in stukjes. Ik heb het dit keer lekker grof gehouden zodat je van die lekkere zachte stukjes in je koekjes krijgt. Spatel de chocolade door het beslag heen. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol tussen je handen kleine balletjes van het deeg. Dit gaat het makkelijkste als je je handen een klein beetje nat maakt. Dan plakt niet alles aan je handen vast. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten gaar. 

Enjoyyyy :) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.