APPEL NOTEN KRAKER

Een simpele Hollandse appeltaart blijft natuurlijk ouderwets lekker, maar het kan soms wel iets extra's gebruiken. Daarom maakte ik laatst deze heerlijke appel-noten schnitte met krenten. Een heerlijke taart/koek, maar dan wel boordevol gemengde noten zoals walnoten en amandelen. Ik heb een zakje voor gemengde noten gebruikt, maar je kunt natuurlijk naar wens een samenstelling maken. Wat je ook doet: lekker is het toch wel! Deze gezonde appeltaart is vrij van zuivel en geraffineerde suiker. Het wordt namelijk gezoet met kokosbloesemsuiker en agavesiroop

Wat heb je nodig? 

  • 120 gram amandelmeel of speltmeel
  • 18 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 los geklopt ei
  • Flinke eetlepel kokosolie
  • 1 grote appel met schil in kleine stukjes
  • 25 gram krenten
  • 25 gram gemengde noten 
  • 1 el agavesiroop of honing
  • 1 el havermout
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat kokosolie. Zeef het speltmeel en de kokosbloesemsuiker boven een beslagkom. 

Klop het ei los in een kom en laat de kokosolie smelten in een pan op laag vuur. Meng vervolgens het meel, de suiker, ¾ van het geklutste ei en de kokosolie goed met elkaar en kneed er deeg van. Laat ondertussen de krenten een paar minuten wellen in koud water.

Snijd de appel in stukjes en meng met de (droog gedepte) rozijnen, de noten (fijn geknepen) en de agavesiroop in een kom. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met circa ¾ van het deeg. Verdeel de havermout over de bodem. Dit is om het evt. vocht uit de appel op te nemen. Vul de vorm vervolgens met het appelmengsel en duw stevig aan in de vorm. 'Lak' het deeg af met het overgebleven ei mengsel. 

Zet voor circa 45 minuten in de oven. Als de bovenkant te donker wordt, mag je de oven na zo'n half uur iets lager zetten in temperatuur. Laat afkoelen op een rooster en daarna... smullen maar!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.