FRAMBOZEN KWARK CAKE


Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het ontbijt dat we eten heeft een grote invloed op hoe we de rest van de dag presteren. Ondanks dit gegeven zijn er nog veel mensen die de waarde van een goed ontbijt onderschatten en er om persoonlijke redenen voor kiezen om het ontbijt over te slaan. Zonde als je je bedenkt hoeveel leuke en lekkere ontbijtvarianten er bestaan!

De belangrijkste tip die ik wil geven is om van het ontbijt een waar feestje te maken. Om jullie een beetje op weg te helpen geef ik onderstaand recept voor een heerlijke en gezonde yoghurtcake met frambozen. Want cake als ontbijt, wie wil dat nou niet?!

Wat heb je nodig? 

  • 200 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gram frambozen
  • amandelschaafsel

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de twee eieren in je beslagkom luchtig op. Voeg hieraan de 2 eetlepels honing en de griekse yoghurt toe. Meng dit goed door elkaar heen. 

Voeg aan het yoghurt beslag het speltmeel, amandelmeel en de bakpoeder toe. Mix dit goed door elkaar heen. Het kan een beetje een stug beslag worden. Voeg een klein scheutje water toe aan het beslag zodat het wat beter door elkaar gemixt kan worden. 

Bekleed de cakevorm met een bakpapier. Schenk de helft van het beslag in de cakevorm. Leg de frambozen boven op het beslag in de cakevorm. Verdeel de frambozen. Schenk de andere helft van het beslag over het beslag in de cakevorm met de frambozen. Strooi het amandelschaafsel over de bovenkant van de cake heen.

 

Schuif de cake voor 40-45 minuten in de oven. Let erop dat de bovenkant niet te donker wordt. Je kunt de cake halverwege de baktijd afdekken met een stukje bakpapier. De cake gaart dan wel door maar de bovenkant verkleurd dan niet meer. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt. SMULLEN MAAR :) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.