PEREN KWARK CAKE

Wil je snel nog even iets lekkers maken voor bij de koffie vanmiddag? Of gewoon zomaar? Dat kan! Deze peren- kwarkcake heb je in een handomdraai gemaakt. De cake is heerlijk fris door de kwark maar toch lekker gezoet door de peer. De peer zou je eventueel kunnen vervangen door blauwe bessen of appel. Wil je iets meer proteïne? Voeg dan gewoon 2 schepjes eiwitpoeder vanille toe. Ik heb dat wel gedaan. Voor de smaak maakt het niks uit, dus je kunt het ook gewoon weg laten :) 

Wat heb je nodig? 

  • 250 magere kwark of griekse yoghurt 0% vet
  • 3 eieren
  • 110 gram gesmolten kokosolie
  • 225 gram speltmeel of tarwebloem
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 2 grote peren
  • 2 scheppen vanille proteïne poeder (optioneel)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Doe de eieren in de beslagkom en klop met de mixer een halve minuut. Laat de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur rustig smelten. Voeg de kokosbloesem suiker, de gesmolten kokosolie, vanille extract (+ vanille proteïne poeder) en de kwark/yoghurt toe aan de eieren en mix dit goed door elkaar heen. Voeg hieraan het speltmeel/ tarwebloem samen met het bakpoeder toe. Mix dit nog goed door elkaar heen zodat je een lekker glad beslag krijgt. Als je yoghurt gebruikt is het beslag iets dunner dan wanneer je kwark hebt gebruikt. 

Vet de cakevorm in met een ieniemini beetje gesmolten kokosolie of vloeibare boter, of bekleed de cakevorm met bakpapier. Giet het beslag in de cakevorm. 

Snij het schilletje van de peren af en maak reepjes. Leg de peer vervolgens op de bovenkant van de cake. Schuif het de oven in en bak in ongeveer 55-60 minuten gaar! 

Laat de cake goed afkoelen voordat je hem gaat snijden. Enjoyyy


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.