CITROEN CAKE

Deze smeuïge citroencake is hartstikke lekker! Nog lekkerder dan ik had verwacht zeg ik heel eerlijk. Niet te droog, subtiel van smaak, en een heerlijke kleffe bovenkant. Ook verrassend, qua structuur en smaak komt hij best wel in de buurt van de goedkope hotelcakes die je in de winkel koopt. Die vind ik al lekker, maar deze smeuïge citroencake die je zelf bakt is echt helemaal fantastisch lekker. Een simpel recept die je binnen no time op tafel kan toveren. En tevens is het een super leuk idee voor op de paastafel volgende week :)  

Wat heb je nodig? 

  • 220 gram boter
  • 275 tarwe bloem
  • 200 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout

Hoe maak je de citroencake? 

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Klop de boter en de suiker samen in een kom glad en romig. Voeg hieraan de griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix dit goed door elkaar heen totdat er een egaal mengsel ontstaat.  Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en mix dit weer door elkaar heen. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het mengsel en mix totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen. 

Vet je bakblik in met een klein beetje boter of bekleed hem met bakpapier. Giet het mengsel in het bakblik en schuif deze de oven in. Bak de citroen cake in ongeveer 30-35 minuten gaar. 

Tip van flip: Mocht je de bovenkant van de cake tijdens het bakken te donker worden of is je cake nog niet gaar aan het einde maar de bovenkant wel mooi goudbruin? Dek de cake dan af met aluminium folie. Hiermee kan die gewoon nog even een paar minuten in de oven. De cake gaart dan door maar de bovenkant verkleurt niet meer door het folie ;)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.