ZWARTE BONEN BROWNIE: WITTE CHOCOLADE EN FRAMBOZEN

Ooooh shit! ... waarom ben ik hier niet eerder opgekomen? Kennen jullie de brownie nog van zwarte bonen die ik een tijdje geleden heb gedeeld met jullie? Ik heb toen een muffin variant gemaakt met kokos, en dit keer heb ik mijzelf gewoon overtroffen al zeg ik het zelf. Ik was gisteren aan het werk en daarna heb ik boodschappen gedaan. Tijdens werk bedenk ik altijd wat ik ga eten en wat ik dan moet halen. Toen kwam ik opeens op het briljante idee om een zwarte bonen brownie te maken met witte chocolade en frambozen.. De uitkomst is net zo lekker als de gedachte toen op dat moment.. 

Genoeg gepraat. Benieuwd? Probeer hem snel uit. En je bent gewaarschuwd... De brownie eet je het liefste meteen op haha! 

Ingrediënten: 

  • 265 gram zwarte bonen (blik van 400gr)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eieren
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 scoop whey vanille
  • 2 theelepels bakboeder
  • 1 eetlepel (gesmolten) kokosolie
  • 50 gram extra pure chocolade
  • 20 gram witte chocolade 
  • doosje frambozen a 125 gram 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.Laat de zwarte bonen goed uitlekken en mix deze samen met de eieren en de kokosolie in keukenmachine tot een glad geheel. Meng in een kom de cacaopoeder, bakpoeder en de whey en giet vervolgens het bonenmengsel erbij en meng dit goed door elkaar. Meng de helft van de gehakte chocolade door het beslag. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de bakvorm. Strooi de witte chocolade en de andere helft van de gehakte chocolade over het beslag. Druk nu voorzichtig de frambozen een voor een in het mengsel en zet de bakvorm in de oven. Bak de brownie in ongeveer 15 minuten gaar.

Elke oven is anders nu het kan best zijn dat ie na 15 minuten bij jou nog niet gaar is. Wil je weten of die gaar is als die klaar is? Prik er voorzichtig met een sate prikker bijvoorbeeld in. Komt deze er schoon uit? Dan is de brownie klaar. Enjoyyyy! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.