GEZONDE POMPOEN CAKE

De eerste herfst receptjes rollen een voor een mijn oven uit en wat een genot is dat! Ik ben echt fan van deze tijd van het jaar. Mede dankzij de overheerlijke recepten met kaneel en koek en speculaas kruiden. Dat blijft zo lekker! Deze gezonde cake was een uit probeersel maar het resultaat is verrassend lekker. Een stevige cake met een vleugje kaneel en gezoet door de rozijnen, met een frisse topping van magere kwark en een heerlijke crunch van pecannoten. No more words needed, recept kun je hieronder vinden:

Wat heb je nodig? 

Voor de cake:
– 400 gram pompoenblokjes (diepvries werkt prima!)
– 250 gram speltmeel
– 100 gram rozijnen
– 3 eieren
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 1 zakje bakpoeder (16 gram)
– 1 theelepel vanille poeder of aroma

Voor de topping:
– 100 ml/gram creamcheese light (van Philadelphia bijvoorbeeld)
– 50 ml/gram magere kwark
– 1 eetlepel honing (5 gram)
– 1 theelepel vanille poeder of aroma
– 20 gram pecannoten

 

Hoe maak je deze gezonde pompoen cake?

Kook de pompoen blokjes in een grote pan met water in ongeveer 10 minuten zacht een gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. 
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Roer in een kom de speltmeel, bakpoeder, kaneel en de koek,- en speculaas kruiden goed door elkaar. 
Doe bij de afgekoelde pompoen blokjes de eieren en pureer tot er een glad mengsel ontstaat. 
Schenk het pompoen papje bij de gemengde droge ingrediënten en roer goed door elkaar heen met een garde. Voeg als laatste de rozijnen toe aan het beslag. 

Vet je cake vorm in met een beetje boter of bekleed de vorm met bakpapier. Schenk het pompoen mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cake voor ongeveer 40 minuten in de oven. 

Tip van flip: Laat de cake afkoelen in de oven zodra het klaar is. Zet de oven wel uit anders gaart de cake door. Zo voorkom je dat de cake in zakt in het midden. Kan de beste overkomen ;) 

Maak onder tussen de topping. Meng alle ingrediënten door elkaar heen behalve de noten. Hak die fijn. 

Als de cake is afgekoeld kun je de topping erop smeren en bestrooien met de fijngehakte pecannoten. 

De cake kun je 4 tot 5 dagen bewaren in een afgesloten bak of in de koelkast. Heerlijk bij een kop kruiden thee of een kop koffie. 

ENJOYYYYY

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.