APPEL, PEER, SPECULAAS CRUMBLE

Oelala wat een genot toen deze heerlijke herfstige ontbijtje uit de oven schoven vanmorgen. Tijdens de herfst en wintermaanden ben ik gek op alles met kaneel en speculaas! Deze toppers zijn net kleine appeltaartjes en ruiken en smaken zó goed, dat ik bij de gedachte alleen al ging watertanden

Wat heb je nodig? 
• 1 appel in blokjes
• 1 peer in blokjes
• 1 eetlepel kaneel
• 2 eetlepels speculaaskruiden
• 60 gram havermout
• 40 gram havermeel
• 1 ei
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel kokosolie 

Wat moet je doen?
Doe de gesneden appel en peer in een kom. Voeg hieraan de kaneel en speculaaskruiden toe. Meng dit door elkaar heen. Doe de andere ingrediënten in een aparte kom en kneed dit door elkaar heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Met je handen kneden gaat beter dan met een mixer. Schep het fruit op de bodem van een ovenschaal of bakblik. Verdeel hier over de crumble. Zet voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (185*C) 

Havermeel kan je gemakkelijk zelf maken door havermout met een staafmixer te verpulveren!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.