FRUITIGE ONTBIJT TAARTJES

Ontbijttaartjes.. Ik hou er van om van elk ontbijt een feestje te maken, zo ook met deze taartjes. In principe zijn deze taartjes multi functioneel. Je kunt ze als ontbijt eten, zo uit het vuistje eten als tussendoortje of serveren als toetje na het diner. De keuze is aan jou ;) 

Wat heb je nodig voor 12 taartjes?
• 500 gram aardbeien kwark 
• 12 eetlepels havermout 
• 2 eetlepels gesmolten kokos olie
• 4 gelatine blaadjes 
• Toppings naar keuze 
 

 

Wat moet je doen? 

Leg de gelatine blaadjes te weken in een bakje met water. Verwarm de oven voor op 200graden. Mix de havermout met de gesmolten kokos olie door elkaar heen. Schep dit in de muffin vormpjes en druk een beetje aan. Zet ze in de oven voor 10 minuutjes. Knijp de geweekte gelatine blaadjes uit en doe ze in een klein pannetje met een klein laagje water op laag vuur verwarmen. Los de gelatine blaadjes helemaal op. Mix de kwark en de gelatine water door elkaar heen en schep de muffin vormpje met havermout bodem vol met kwark. Versier de taartjes naar eigen smaak. Zet ze in de koelkast voor 2-3 uur!
Ik gebruikte kokos snippers cacao niks, aardbeien en blauwe bessen. Voor welke toppings ga jij? Wat dacht je van perziken, abrikozen of kiwi? 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.