HOME MADE SPELT EIERKOEKEN

Eierkoeken zijn traditioneel gewoon lekkere Hollandse koeken - in dezelfde categorie als gevulde koeken en stroopwafels. Toch hoor je nog met enige regelmaat dat eierkoeken gezond zouden zijn. Merkwaardig, zou je kunnen zeggen; over stroopwafels wordt dat nu nooit gezegd! Éen keer raden wat er in overvloed aanwezig is in eierkoeken... Precies, suiker! Per eierkoek gaat het om ongeveer twee tot drie suikerklontjes. 

Maar ze zijn zo lekker en handig als tussendoortje. Ja dat weet ik. Vandaar dat ik mijn keukentjes weer eens in ben gedoken (dagelijkse bezigheid haha) om eens een lekker maar toch gezond recept in elkaar te flansen. Bij deze het resultaat. Ze zijn lekker luchtig met een krokant korst aan de buitenkant. Twee vliegen in een klap toch :) 

Wat heb je nodig voor 4 eierkoeken? 

  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • havervlokken als topping
  • 1 scoop whey vanille (deze is niet noodzakelijk en kun je ook weg laten)

Hoe maak je eierkoeken?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de eieren in een grote kom samen met de 50 gram kokosbloesemsuiker (en eventueel de whey vanille). Mix dit tot een dikke substantie. Let op: zorg dat de substantie wel luchtig wordt. Dit kan ongeveer 10 minuten duren totdat je een mooie dikke maar luchtige substantie hebt. 

Voeg de smeltmeel, het snufje zout en het bakpoeder toe aan de substantie in de kom. Lepel dit zachtjes en voorzichtig door de substantie heen met een lepel of een pannenlikker bijvoorbeeld. Er ontstaat nu een stugge brei, dit is de bedoeling. 

Schep met bijvoorbeeld twee lepels of een ijsschep hoopjes beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Doe er 4 op een 1 bakplaat, met genoeg ruimte ertussen. De eierkoeken zetten namelijk nog uit als ze in de oven gaan. Strooi er wat havervlokken overheen, en schuif de bakplaat de oven in. Bak de eierkoeken in 10-12 minuten gaar. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.