EIWITRIJKE CHOCOLADE KOKOS MUFFIN

Mmmm.. na vorige week een heerlijke healthy brownie, die goed in de smaak viel overigens, gemaakt te hebben blijven we even in de chocolade sferen. Dit keer weer een recept met als basis zwarte bonen. Ik ben echt fan! Super voedzaam, laag in koolhydraten en eiwitrijk. Wat wil je nog meer? Door wat extra eiwitpoeder aan het recept toe te voegen heb je in een handomdraai een heerlijk ontbijt - tussendoortje of een lekkernij voor bij de koffie/thee. De muffins kun je heel makkelijk invriezen, waardoor ze goed als snackje gebruikt kunnen worden. Haal ze bijvoorbeeld een avond van te voren uit de vriezer, en je kunt de volgende dag genieten op bijvoorbeeld je werk. 

Wat heb je nodig?

  • 265 gram zwarte bonen (blik van 400gr)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eieren
  • 50 gram cacaopoeder
  • 3 scoops whey vanille
  • 2 theelepels bakboeder
  • 1 eetlepel (gesmolten) kokosolie
  • 50 gram extra pure chocolade
  • 20 gram fijn gehakte noten
  • 20 gram geraspte kokos 
  • kokossnippers als topping

Hoe maak je deze muffins?

Verwarm de oven voor op 180 graden.Laat de zwarte bonen goed uitlekken en mix deze samen met de eieren en de kokosolie in keukenmachine (of blender) tot een glad geheel. Meng in een kom de cacaopoeder, bakpoeder en de whee poeder, en giet vervolgens het bonenmengsel erbij en meng dit goed door elkaar. Meng de helft van de gehakte chocolade  door het beslag. Voeg aan het beslag de gehakte noten en de kokosrasp toe. Giet het beslag in de muffinvormpjes. Doe ze niet tot het randje vol, maar ongeveer tot de helft. De muffins zetten namelijk nog een stukje uit als je ze in de oven bakt. Strooi de kokossnippers en de andere helft van de gehakte chocolade over het beslag en zet de muffins in de oven. Bak de brownie in ongeveer 15 minuten gaar.

Zijn je muffins gaar of nog niet? Prik er voorzichtig met een sate prikker bijvoorbeeld in. Komt deze er schoon uit? Dan zijn deze toppers klaar. Enjoyyyy! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.