PINDAKAAS CAKE

Ik ben echt een pindakaas fanaat en heb ook het liefste 4 potten op voorraad staan in de kast.. Je weet maar nooit toch? Na de peanutbutter proteïne cups van vorige week bedacht mij opeens dat je pindakaas natuurlijk ook gewoon kan gebruiken door het cake beslag heen. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben mijn keukentje weer ingedoken en heb een heerlijke pindakaas cake voor jullie gemaakt. Met een heerlijke crunch van pindakaas en chocolade stukjes. Optimaal genieten dus! 

Wat heb je nodig?

  • 300 gram havermout
  • 75 gram amandelmeel
  • 200 ml magere yoghurt
  • 300 ml water
  • 4 eieren
  • honing naar smaak toevoegen
  • merg van 1 vanille stokje
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram kokosolie
  • 5 eetlepels 100% pindakaas
  • 50 gram pure chocolade
  • handje ongezouten pinda's

Wat moet je doen? 

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. 

Laat de kokosolie smelten in een pannetje en voeg hieraan de pindakaas toe zodat het een klein beetje smelt. Mix alle ingrediënten behalve de pinda's en chocolade tot een glad beslag. Schep als laatste de pinda's erdoor heen. Proef een beetje van het beslag. Flauw? voeg dan nog een beetje honing toe. 

Schep of schenk het beslag in de cakevorm. Hak de chocolade grof en een klein beetje pinda's en strooi dit over het beslag heen. Wil je echt een ultieme pleasure aan je cake toevoegen? Laat 1 eetlepel pindakaas kort smelten in een kommetje in de magnetron en giet dit over het beslag heen. Geloof me, dit wil je haha

Bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Hou de cake even in de gaten na 50 minuten, want elke oven is anders natuurlijk. Enjoyyyyy! :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.