BLUEBERRY KOKOS MUFFINS

Omdat muffins ALTIJD een goed idee zijn!  Zeker als je ze met blauwe bessen en kokos maakt!  Dit recept heb ik al een keer eerder gemaakt, maar nog niet gedeeld met jullie omdat ik er nog niet tevreden over was. Mijn proefpersonen (ja ja mijn vriend heeft een hele zware taak, en zo nu en dan ook mijn moeder/schoonouders) hadden ook een uitgesproken mening... de een vond ze lekker en de ander niet. Dussss, we hebben het recept wat verbeterd hier en daar, wat dingetjes toegevoegd en wat weg gelaten. En tadaaaaa, een heerlijk recept die het delen met jullie wel waard is! 

De kokossmaak in dit recept wordt door de kokosmeel, kokosmelk en margarine geleverd. Door de nieuwe becel margarine met kokosolie en amandelolie wordt het recept lekker smeuïg en krijgen de muffins een optimale kokossmaak. Voor dit recept heb ik bananen als zoetmiddel gebruikt. 

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 grote muffins?

  • 120 gram havermout(meel)
  • 30 gram kokosvlokken (meel)
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 2 tl vanille extract
  • 120 ml kokosmelk
  • 15 gram Becel margarine met kokosolie en amandelolie
  • 1,5 banaan
  • 150 gram blauwe bessen

Hoe maak je de muffins? 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de becel margarine in een steelpannetje op laag vuur. Prak of pureer de banaan en voeg hieraan de gesmolten margarine aan toe. Roer dit door. 

Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom, en voeg daar het mengsel van banaan en margarine aan toe. Voeg ook de kokosmelk, en ei toe aan het beslag. Mix dit door elkaar totdat je een luchtig beslag krijgt. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en spatel ze voorzichtig door het beslag heen. 

Giet het beslag in de muffin vormpjes en voeg eventueel aan de bovenkant nog wat kokossnippers als topping toe aan je muffin. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Enjoyyyy


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.