BANANENBROOD 1 CHOCOLADE

Gotta love bananenbrood. Waarom heb ik dit niet eerder bedacht? Dit chocolade bananenbrood is eigenlijk gewoon een simpele upgrade van de standaard bananenbrood die je overal tegen komt. Krokant aan de buitenkant en heerlijk zacht en smeuïg aan de binnenkant. Klinkt goed toch? Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocoladecake dat je prima als verantwoord tussendoortje kunt eten. 

Wat heb je nodig? 

3 rijpe bananen
4 eieren
150 gr amandelmeel
50 gr cacao
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade of rauwe cacao
50 gr gemengde noten
40 gr kokos
40 gr kokosolie
Snuf zout

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de drie bananen met een staafmixer glad in een kom of prak ze helemaal fijn met een vork in een kommetje. Voeg één voor één de eieren toe aan het bananenmengsel. Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout door het beslag. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag.

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.