PINDAKAAS OREO BROWNIE

De u-l-tieme guilty pleasure.. Dames en heren maak kennis met de pindakaas oreo brownie. Vere weg van gezond, maar o-m-g wat was deze lekker. Ik maakte hem voor mijn vriend zijn verjaardag en iedereen was er verzot op. Maar zeg nou zelf, de naam klinkt al lekker! 

Over deze unit hoef ik geen heel verhaal te type om je over te halen om hem te gaan maken of waarom deze zo lekker is. Hij spreekt namelijk wel voor zich zelf! 

Ingrediënten: 

  • 200 g roomboter
  • 200 g bloem
  • 300 g pure chocolade
  • 200 g pindakaas
  • 400 g bruine basterd suiker
  • vanille extract
  • 4 eieren
  • 1 ei wit
  • 2 rollen oreo koekjes

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade au bain marie, en doe hetzelfde met de roomboter. Doe de bloem, suiker, eieren, eiwitten en vanille samen in een beslagkom en schep dit door elkaar heen. Voeg hieraan de gesmolten chocolade en gesmolten roomboter aan toe.

Laat ook de pindakaas smelten. Dit kun je doen door het in een schaaltje te scheppen en even voor 30 seconde in de magnetron te zetten. Voeg ook de gesmolten pindakaas toe aan het beslag. Meng dit goed door elkaar heen. 

Verkruimel de oreo koekjes door er bijvoorbeeld op te slaan of met een vijzel ze plat te drukken. Voeg 2/3 van de oreo koekjes aan het beslag toe en schep dit er door heen. Ik heb iets grotere stukjes gehouden, zo heb je een lekkere bite in je brownie. 

Vet je bakblik in of bekleed hem met bakpapier. Stort het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Strooi de overgebleven oreo koekjes over de bovenkant van de brownie. Nu is die klaar om gebakken te worden. 

 

Zet de  brownie voor 40 minuten in de oven. Wordt de bovenkant te donker? Zet de temperatuur van de oven dan wat lager op leg wat bakpapier over de brownie heen aan de bovenkant. Zo gaart je brownie wel door maar wordt de bovenkant niet donkerder. 

ENJOY! :) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.