HAVERMOUT KRUIMEL REPEN MET BLAUWE BES

Van de week schreef ik een stukje op internet over de voordelen van blauwe bessen. Naast dat ze super gezond zijn, zijn ze ook heerlijk om mee te bakken. Dit recept heb ik al enige tijd geleden geprobeerd maar helaas was het toen nog niet helemaal naar mijn zin. Ik ben opnieuw aan de slag gegaan met dit recept en moet zeggen het eindresultaat is nóg lekkerder dan ik dacht. De havermout wordt heerlijk krokant, en door het laagje jam en de blauwe bessen aan de binnenkant wordt het toch nog lekker zacht. Krokant van buiten, zacht van binnen.. Perfect al zeg ik het zelf. 

Wat heb je nodig? 

  • 125 gram tarwebloem
  • 80 gram havermout
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 70 gram blauwe bessen
  • bosbessen jam met 40% minder suiker (HERO)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. 

Doe de tarwebloem, havermout en kokosbloesemsuiker in een kom en voeg hier de gesmolten kokosolie en honing aan toe. Roer of schep dit met een spatel door elkaar heen. Als je een spatel gebruikt krijg je mooie kruimels. Met een mixer gaat alles aan de mixer plakken.  

Schep 2/3 van de kruimels in je bakblik en druk dit een beetje aan met de spatel. Je hoef het bakblik niet in te vetten. Door de kokosolie in je kruimels blijft het niet aan het bakblik plakken. Vet je hem wel in dan heb je kans dat je bodem niet goed hard wordt waardoor je het niet goed uit het bakblik krijgt. Smeer een laagje jam over de kruimelbodem heen in je bakblik. Strooi de blauwe bessen over de jam heen en druk ze een klein beetje aan. Strooi de rest van de kruimels over de bessen heen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.