APPEL CRANBERRIE MUFFINS

Het is een variant op de appel spelt muffins die al op We'R Health staan. Een lekkere smeuïge muffin met stukjes appel en een vleugje kaneel die toch lekker fris zijn door de cranberries. Zo hebben we van een simpele muffin toch weer een lekkere herfst creatie gemaakt!  Cranberries zijn heerlijk om ergens aan toe te voegen en hebben ook nog een gezondheidsvoordelen. Zo zijn ze goed voor de blaas en bevatten weinig calorieën. 

Wat heb je nodig? 
- 200 gram speltmeel

- 125 gram amandelmeel 
- 150 ml magere kwark
- 60 gram gesmolten kokosolie + extra om in te vetten (als je een cake gaat maken ervan) 
- 3 eieren

- 75 gram kokosbloesemsuiker
- 1 thee lepel kaneel 
- 1 thee lepel koek,- en speculaaskruiden
- 1 thee lepel bakpoeder
- 1 thee lepel vanille extract 
- 1 grote appel in blokjes 
- 2 handjes cranberries

Wat moet je doen? 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg alle droge ingrediënten samen in 1 grote kom. Voeg hieraan de natte ingrediënten toe en mix goed door elkaar heen. Snijd de appel in blokjes en voeg toe aan het mengsel. Doe als laatste de cranberry's erbij en spatel het beslag goed door elkaar heen.  

Let erop dat je het beslag niet te lang mixt. Zo worden de muffins niet mooi luchtig maar een beetje compact. Is natuurlijk ook niet heel erg, maar we willen natuurlijk wel mooie luchtige muffins.  

Schep het beslag in de muffin vormpjes of als je er besluit een cake van te maken, wat heel goed kan natuurlijk, giet het beslag dan in het bakblik. Bak de muffins voor 20-25 minuten goud bruin en gaar.

Wil je weten of ze goed gaar zijn? Prik erin met een sate prikker. Zodra deze er schoon uit komt zijn je muffins goed.

 

ENJOYYYYY :) 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.